Ελληνικά Ελληνικά English English
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

Χάρτης

Χάρτης

Πώς να πάτε στην Κω?

Με πλοίο

Το κεντρικό λιμάνι της Κω , βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού. Από το λιμάνι του Πειραιά, υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα με ferry boats και το ταξίδι διαρκεί από 12 μέχρι 16 ώρες ανάλογα με τον προορισμό σας. Το πλοίο της γραμμής συνδέει τα νησιά Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο σε καθημερινή βάση. Το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μπόντρουμ στην Τουρκία. Επίσης, λιγότερη συχνή είναι η σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη, τη Χίο, τη Μυτιλήνη. Στην υψηλή τουριστική περίοδο, διοργανώνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές με δελφίνια ή εκδρομικά πλοία για τα πιο κοντινά νησιά: Νίσυρος, Κάλυμνος, Φούρνοι, Ικαρία, Λειψοί, Λέρο, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια. Τα δρομολόγια μπορεί να αλλάζουν απροειδοποίητα, ανάλογα με την τουριστική κίνηση, και γι αυτό πρέπει να ενημερώνεστε στο λιμάνι συχνά.

 

Με αεροπλάνο

Το διεθνές αεροδρόμιο της Κω «Ιπποκράτης», βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, κοντά στο χωριό Αντιμάχια. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο ή με λεωφορεία της Ολυμπιακής αεροπορίας. Υπάρχει καθημερινή σύνδεση Αθήνας-Κω, τουλάχιστον 2 φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, το καλοκαίρι υπάρχουν απευθείας πτήσεις charter για το νησί, από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αν κάνετε κράτηση αρκετό χρονικό διάστημα νωρίτερα, μπορείτε να βρείτε φτηνό εισιτήριο. Η πτήση διαρκεί το πολύ μία ώρα.

 

Περιήγηση στην Κω

Με λεωφορείο

Στην Κω υπάρχει πολύ καλά οργανωμένη συγκοινωνία με λεωφορείο, για πολλές περιοχές του νησιού, με φτηνά εισιτήρια. Στην πρωτεύουσα του νησιού μπορείτε να μετακινηθείτε με τη δημοτικά αστικά λεωφορεία, ενώ στις πιο μακρινές περιοχές του νησιού μπορείτε να φτάσετε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και η κεντρική στάση των λεωφορείων βρίσκεται στο κέντρο, στην Οδό Κλεοπάτρας. Μερικά από τα χωριά που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το Μαστιχάρι, ο 'Αγιος Στέφανος, το Τιγκάκι, η Κέφαλος, το Πύλη, το Ασκλιπειίον, ο 'Αγιος Φωκάς.

 

Με ταξί

Το ταξί είναι μια άλλη εναλλακτική λύση μετακίνησης, πιο γρήγορη, αλλά και πιο ακριβή. Στην Κω μπορείτε να βρείτε εύκολα ταξί, τόσο στο κέντρο, όσο και σε άλλες περιοχές, είτε στις στάσεις, είτε τηλεφωνικά με την υπηρεσία του ράδιο-ταξί. Η χρέωση για τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες είναι προκαθορισμένη, ενώ για λιγότερο δημοφιλείς περιοχές, υπάρχουν ταξίμετρα.

 

Με αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για μακρινές αποστάσεις και απομονωμένες περιοχές, που δεν μπορείτε να πάτε με λεωφορείο ή ταξί. Μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Είναι πολύ πρακτικός και ξεκούραστος τρόπος για να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε τις όμορφες τοποθεσίες του νησιού.