Ελληνικά Ελληνικά English English
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

Καλώς ήλθατε στην Κέφαλο!

Κέφαλος

Αν προτιμάτε οι διακοπές σας να είναι ήρεμες και σε σχετική απομόνωση, μακριά από φασαρία και περιπέτειες, αλλά παράλληλα να μπορείτε, όταν το θελήσετε, να βρεθείτε με άλλους παραθεριστές, η επιλογή της Κέφαλου είναι από τις πιο πετυχημένες.

Η Κέφαλος βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νησιού της Κω, 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και 42 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω! Το γραφικό αυτό χωριό βρίσκεται πάνω από την παραλία Καμάρι, ενώ λίγα μόλις μέτρα από τη ακτή βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Νικολάου (Καστρί). Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου, τα ερείπια της Αστυπάλαιας (παλαιότερης πρωτεύουσας του νησιού) και η σπηλιά της Άσπρης Πέτρας, όπου βρέθηκαν τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη στο νησί, είναι λίγα μόνο από τα αξιοθέατα της περιοχής. Το ούζο έχει εδώ κάθε χρόνο την τιμητική του, με την ετήσια Γιορτή του Ούζου.

Μένοντας στην Κέφαλο μπορείτε να βρείτε φτηνό και πεντανόστιμο φαγητό στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του χωριού και να διασκεδάσετε στα πολυάριθμα παραθαλάσσια μπαρ. Αν θέλετε να μαγειρέψετε στο σπίτι, μπορείτε να προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζεστε στα τοπικά λιμανάκια του Λιμνιώνα και του Καμαριού, όπου το ψάρι είναι ψαρεμένο την ίδια ημέρα που θα το αγοράσετε.

Αν θέλετε να δροσιστείτε με μια βουτιά στη θάλασσα θα βρείτε πολλές παραλίες βόρεια και δυτικά της Κέφαλου. Στον Άγιο Θεολόγο μάλιστα είναι ιδανικά και για τους σέρφερς.

Φωτογραφίες